The EU in the Era of Great Transformation and the Future of China-European Relations

Liliana Popescu a participat în perioada 24-27 octombrie 2023, în calitate de profesor universitar, la conferința “The EU in the Era of Great Transformation and the Future of China-European Relations” la Universitatea Fudan din Shanghai.

A prezentat o lucrare pe tema “The War in Ukraine: Challenges to the EU- China Relations and What to do About Them”, în care a discutat efectele războiului din Ucraina asupra stabilității regionale, europene și globale. În prezentarea sa, Prof. Popescu a subliniat diferențele de interese dintre China și Rusia în ceea ce privește stabilitatea regională și europeană, arătând că este important ca partea chineză să se implice mai mult în sprijinirea Ucrainei, conform principiului respectului pentru suveranitatea statelor, principiu pe care China l-a reafirmat în “Poziția sa privind rezolvarea conflictului din Ucraina”.

O Uniune Europeană stabilă și prosperă este în interesul dezvoltării relațiilor economice dintre UE și China, în timp ce Rusia încearcă constant să destabilizeze regiunea noastră și Uniunea Europeană.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.