Biblioteca Institutului Diplomatic Român

Biblioteca Institutului Diplomatic Român îşi desfăşoară activitatea din anul 2005, conform HG 880/2005, prin  preluarea fondului documentar al Institutului Român de Studii Internaţionale şi al Academiei Diplomatice.

Ca bibliotecă specializată, aceasta contribuie la sprijinirea pregătirii profesionale a viitorilor diplomați din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, asigurând informarea și documentarea utilizatorilor ei prin accesul gratuit la un fond de documente ce a ajuns la 4.200 de unități bibliografice.

Colecţiile de documente sunt orientate preponderent spre activitatea de cercetare şi de expertiză: relaţii internaţionale, politică externă, diplomaţie, geopolitică, drept internaţional, drept diplomatic şi consular, drept european şi aspecte legate de integrarea europeană, istorie, artă și ştiinţă militară, sociologie, economie etc.

Biblioteca posedă o colecţie importantă de periodice de drept român din perioada interbelică, precum şi un fond valoros de drept francez din secolul al XIX-lea, ambele provenite din donaţii particulare.

Procesul de dezvoltare a bazei de documente este subordonat cerinţelor utilizatorilor specifici ai Bibliotecii Institutului Diplomatic Român, interesaţi de aprofundarea studiilor universitare şi de cercetare. Strategia achiziţionării de pe piaţa editorială internă şi internaţională are în vedere criterii obiective ce rezultă din consultarea largă a angajaţilor, a cadrelor didactice si a cursanţilor Institutului Diplomatic Român.

Regăsirea publicațiilor se realizează în sistem automatizat, prin consultarea catalogului on-line aflat la sediul bibliotecii IDR. Sistemul de informare automatizat este asigurat prin implementarea programului de bibliotecă Softlink Alice.

Accesul utilizatorilor la colecţiile şi serviciile bibliotecii IDR se face în conformitate cu Regulamentul de funcţionare al acesteia, elaborat în corelaţie cu prevederile legale referitoare la protecţia patrimoniului cultural naţional.

Persoanele din afara M.A.E. și cele care fac parte din instituţii cu care Institutul Diplomatic Român nu are încă stabilite acorduri de parteneriat pot avea acces la colecţiile de documente ale bibliotecii pe baza unei cereri adresate conducerii Institutului Diplomatic Român.

Program de lucru:

Luni – Vineri: 08:30 – 16:30

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.