Prelegerea susținută de Alexander Kallweit – director a.i al Fundației Friedrich Ebert din România

Astăzi, Institutul Diplomatic Român a avut privilegiul de a găzdui o prelegere captivantă susținută de Dr. Alexander Kallweit, Directorul a.i. al Fundației Friedrich Ebert (FES) din România, care a avut două componente: una dedicată prezentării Fundației și una dedicată prezentării experienței recente a domniei sale în calitate de director al FES la Beijing.

Prima parte a prezentării s-a centrat pe unicitatea modului de organizare a fundațiilor germane pe familii politice, cu finanțare publică și cu autonomie în ce privește planul de activități. Fundația Friedrich Ebert împărtășește valorile social-democrației și are filiale în peste 100 de țări.

A doua parte a prezentării Dr. Kallweit a oferit o perspectivă unică asupra modului în care chinezii își percep propria identitate și cum aceasta poate fi înțeleasă de un european. Domnia sa a adus în discuție aspecte relevante ale culturii și istoriei chineze, oferind participanților oportunitatea de a le înțelege mai bine și de a contribui la dialogul intercultural.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri care a urmat prelegerii a adăugat o dimensiune interactivă și a încurajat participanții să-și exprime gândurile și să adreseze întrebări referitoare la subiectele discutate, deschizând noi surse de reflecție tinerilor diplomați români.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.