Masă rotundă cu tema „Recursul la istorie în politica externă și în diplomație”

Institutul Diplomatic Român (IDR) a organizat vineri, 20 ianuarie 2023, masa rotundă cu tema „Recursul la istorie în politica externă și în diplomație”.
Tema mesei rotunde a fost importanța recursului la istorie în contextul evoluțiilor actuale din politica internațională. Am dorit să evidențiem relaționarea dintre politica externă, ca responsabilitate a politicienilor, și diplomație, ca efort de implementare ce cade în sarcina diplomaților.
La dezbatere, moderată de directorul general al IDR, Liliana Popescu-Bîrlan, au participat cu prezentări Doru Costea, avocat, politologul Ruxandra Ivan de la Universitatea din București, Victor Boștinaru, președinte Western Balkan Forum și Silvana Rachieru, istoric de la Universitatea din București.
Discuțiile cu invitații au completat o dezbatere care s-a încheiat cu înmânarea, de către d-na Liliana Popescu-Bârlan, a unei diplome d-lui avocat Doru Costea, care astfel devine consilier onorific al directorului general IDR.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.