Lansarea primei traduceri în limba română a biografiei lui Mustafa Kemal Atatürk, de Patrick Kinross

Institutul Diplomatic Român (IDR) a găzduit joi, 9 noiembrie 2023, conferința pentru lansarea primei traduceri în limba română a biografiei lui Mustafa Kemal Atatürk, de Patrick Kinross.

Volumul apare în colecția de biografii a Editurii Omnium, sub coordonarea istoricului și publicistului Stejărel Olaru. Traducerea este semnată de Veronica Tomescu, conferențiar dr. în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea din București.

Dragoș C. Mateescu, director al Direcției de Furnizare Expertiză în cadrul IDR, a realizat editarea, postfața și notele de subsol.

Lansarea acestei biografii de excepție a avut loc într-un moment important din istoria Turciei care a aniversat, la 29 octombrie, centenarul Republicii.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de către amfitrioana Liliana Popescu-Bîrlan, director general IDR, iar invitatul de onoare a fost Adrian Cioroianu, fost ministru de externe, profesor în cadrul Facultății de Istorie, Universitatea din București. Dragoș C. Mateescu a vorbit despre conținutul și însemnătatea volumului iar moderatorul întregului eveniment, inclusiv al foarte interesantelor întrebări și răspunsuri, a fost Marian Voicu, jurnalist TVR și Veridica, publicist.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.