Lansarea Numărului II al Revistei România Occidentală

Lansarea Numărului II al Revistei România Occidentală a reliefat importanța dezvoltării unor spații intelectuale propice schimbului de idei în domeniul diplomației și politicii externe.

În debutul evenimentului, Iulian Fota, secretar de stat pentru afaceri strategice (MAE) și inițiator al proiectului “Revista România Occidentală”, a evidențiat importanța studiilor prospective ca fundament al oricărei politici externe sănătoase.

În același cadru, Luca Niculescu, secretar de stat (MAE) și coordonator național al procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), a remarcat contextul prielnic traversat de politica externă românească, viitoarea aderare a țării noastre la OCDE confirmând locul României în rândul democrațiilor și economiilor puternice la nivel global.

De asemenea, eforturile depuse de România privind susținerea parcursului european al Republicii Moldova au fost remarcate de Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București. Excelența Sa a subliniat nevoia dezvoltării relațiilor bilaterale și a transferului de expertiză în contextul demersurilor actuale întreprinse de Chișinău în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Pe această cale, dorim să adresăm caldele noastre mulțumiri participanților și invitaților la evenimentul de lansare a noului număr al Revistei România Occidentală!Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.