Lansarea cursului „Leadership în diplomație și guvernare”

Astăzi, 4 aprilie 2023, a fost inaugurat, la Sala „Dimitrie Cantemir” a Institutului Diplomatic Român (IDR), cursul de formare și perfecționare profesională „Leadership” în diplomație și guvernare. Acest program ‒ organizat de IDR împreună cu Mindfulness Institute ‒ este destinat angajaților cu atribuții de conducere din instituțiile administrative din România.

În cuvântul de întâmpinare, directorul general al IDR, prof. univ. dr. Liliana Popescu-Bîrlan, le-a vorbit participanților despre importanța pregătirii în leadership, menționând că acest nou curs va privilegia aspectele practice, menite a oferi instrumentele necesare desfășurării activităților de conducere și management la nivelul provocărilor actuale.

Primul invitat – lider, prin excelență – a fost Mircea Geoană, adjunct al Secretarului general al NATO. Acesta a adresat audienței un mesaj video, în care a evocat experiența sa în structurile de conducere (în diplomație, dar și în alte zone ale administrației și guvernării), subliniind însemnătatea valorilor morale în câștigarea și menținerea încrederii sociale. A urmat intervenția directorului general Mădălina Morariu (Departamentul Resurse Umane, MAE), care a pledat pentru utilitatea excepțională a acestui curs atât pentru diplomații cu funcții de conducere din Centrală, cât și pentru șefii misiunilor românești din străinătate.

În continuare, în calitate de lectori și formatori, au vorbit: dr. Camelia Crișan (lect. univ., SNSPA), psihologul Adela Iepure (coach profesionist, acreditat ICF), Mihai Popa Radu (coach profesionist, acreditat ICF), dr. Ruxandra Ivan (conf. univ., Universitatea din București).

La deschiderea noului program de formare profesională ‒ „Leadership” în diplomație și guvernare ‒ au fost prezenți, în calitate de cursanți, secretari de stat (între care: Cristina Nedelcu, Ministerul Culturii; Andrei Novac, Ministerul Afacerilor Externe; Mihai Macaveiu, Ministerul Economiei; Daniel Surdu, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației), secretari generali, secretari generali adjuncți, directori generali, directori. Pregătirea, efectivă, va avea loc la sediul IDR, în perioada 26 aprilie–28 iunie 2023.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.