La Stockholm School of Economics din Riga (Letonia) a avut loc o reuniune specială sub egida a cinci instituții prestigioase de formare diplomatică, intitulată ”LEADERSHIP MEETING ON ECONOMIC DIPLOMACY” (9-12 aprilie). Cu această ocazie, doamna directoare generală a IDR, Liliana Popescu-Bîrlan, a susținut o prelegere cu tema: “Black Sea Economic Security and Diplomacy Issues. A Viewpoint from Romania”.

Reuniunea a adus laolaltă directori ai institutelor diplomatice din vecinătatea Ucrainei, stat profund marcat de războiul declanșat de Rusia împotriva sa cu mai mult de doi ani în urmă. A fost concepută ca o sesiune de formare și informare reciprocă, de consfătuire cu privire la efectele războiului și perspectivele extinderii Uniunii Europene, în același timp.

Caracterul special al întâlnirii derivă din caracterul informativ și deschis al convorbirilor, în format multilateral, la care au participat o serie de diplomați din următoarele țări: Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Letonia, Republica Moldova, România, Ucraina.
Participanții au realizat cât de multe lucruri avem în comun și câtă deschidere există pentru sprijin reciproc.
În deschiderea reuniunii a vorbit ministrul afacerilor externe ucrainean, Dmytro Kuleba.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.