Interviu Adevărul, împreună cu George Vișan

Expert în relații internaționale și colegul nostru, George Vișan a acordat un interviu pentru Adevărul care dezvăluie o perspectivă esențială asupra relației dintre România și Statele Unite în contextul noii strategii pentru Marea Neagră. Odată cu adoptarea acestei strategii de către Congresul SUA, România devine mai importantă ca niciodată pentru partenerul nostru transatlantic.

Interviul subliniază importanța strategiei, evidențiind rolul crucial al diplomației române în promovarea acestui demers la Washington. Este un moment semnificativ în care politica externă a SUA integrează Marea Neagră ca zonă strategică de interes major, iar România are un rol cheie în acest context.

Pe lângă aspectele militare, interviul subliniază și perspectivele de investiții americane majore în diverse domenii, de la energie la industria de apărare și IT. Acest lucru nu numai că va consolida securitatea și stabilitatea regională, ci va contribui și la dezvoltarea economică durabilă a României și a întregii regiuni.

Link: Cât de importantă devine România pentru SUA prin noua strategie a Mării Negre. Expert: „Vor fi investiții americane majore” | adevarul.roAcest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.