Institutul Diplomatic Român a avut onoarea de a-l primi pe fostul Președinte al României, Emil Constantinescu, în calitate de lector în cadrul Programului de pregătire diplomatică de bază destinat noilor membri ai Corpului Diplomatic și Consular al României

În data de 11 octombrie, Institutul Diplomatic Român a avut onoarea de a-l primi pe fostul Președinte al României, Emil Constantinescu, în calitate de lector în cadrul Programului de pregătire diplomatică de bază destinat noilor membri ai Corpului Diplomatic și Consular al României.

Domnul Președinte a ținut o prelegere despre politica externă a României în perioada 1996-2000, privind reorientarea acesteia către UE și NATO, precum și relațiile cu fostele republici sovietice.

Domnul Constantinescu a subliniat importanța diplomației culturale ca mod de promovare a țării noastre.

În dialogul interactiv purtat cu participanții, Președintele Constantinescu a pus accent pe importanța adaptării negocierilor la tradițiile statului în care au loc reuniunile oficiale și pe crearea de relații de prietenie cu diplomații altor țări.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.