”Domnul Eitan Barak, profesor al Colegiului Shalem, invitat la o discuție informală cu experții IDR privind conflictul Israel-Hamas”

Experții din cadrul Institutului Diplomatic Român au participat astăzi la o discuție informală privind conflictul actual între Israel și Hamas, la care a fost invitat domnul Eitan Barak, profesor în cadrul Departamentului de Strategie, Diplomație și Securitate al Colegiului Shalem.

Domnia sa a împărtășit perspective inedite cu privire la complexitatea conflictului, evidențiind multiplele aspecte istorice, politice și culturale care au contribuit la perpetuarea sa. A fost abordat subiectul politicilor israeliene și a modului în care acestea sunt percepute la nivel intern și internațional.

Profesorul Barak a subliniat importanța înțelegerii profunde a contextului istoric și a diversității opiniilor pentru a aborda chestiunile delicate care privesc conflictul israeliano-palestinian.

Au fost accentuate nevoia de dialog deschis și importanța găsirii în perspectivă, la nivel internațional, a unor soluții pașnice. Dl. Barak a exprimat o preocupare profundă pentru suferința umană indiferent de partea conflictului la care ne raportăm și a subliniat necesitatea unui angajament comun pentru a promova înțelegerea reciprocă și reconcilierea în regiune.

Întâlnirea informală a oferit o oportunitate valoroasă pentru schimbul de idei și perspective, demonstrând că, în mijlocul unui conflict complex, dialogul deschis și ascultarea reciprocă pot fi catalizatori esențiali pentru înțelegere și reconciliere.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.