Cursuri organizate de către IDR în 2024

Programele promovate de IDR în anul 2024 vin în întâmpinarea cursantului pentru a-și profesionaliza activitatea. Alături de cursurile consacrate, realitatea contextuală generează noi abordări și teme.

Astfel, cursul ‘Leadership în Diplomație și Guvernare’ va ajunge la cea de-a treia ediție. Crizele regionale și globale cu care lumea se confruntă azi generează o serie de provocări, pentru care cei aflați în poziții de conducere trebuie să fie pregătiți. Există o nevoie mare de lideri și de leadership în administrația de stat din România, și de valorizare a resurselor umane existente. Programul vizează dezvoltarea abilităților de leadership ale personalului cu atribuții de conducere din diplomație și din administrația publică centrală și locală.

Un alt curs cu reputație este ‘Comunicare, Protocol și Etichetă în Diplomație’, prin care se urmărește înțelegerea valențelor de comunicare diplomatică, cunoașterea uzanțelor de protocol, ceremonial și a practicilor cu privire la organizarea evenimentelor oficiale, familiarizarea cu regulile și normele de etichetă și comportament; de asemenea, cunoașterea noțiunilor de diplomație publică. Programul se adresează persoanelor care lucrează în diplomație dar și în diferite domenii de activitate interesate, care doresc să-și lărgească orizontul de cultură și practică prin dimensiunea diplomatică.

De asemenea, Institutul aduce în fața dumneavoastră două cursuri noi, în domenii esențiale și actuale. Cursul ‘Diplomație Economică și Diplomație Energetică’ va aduce contribuții lămuritoare în aplicarea diplomației în promovarea intereselor economice și energetice ale României. Contextul regional sensibil poate fi înțeles și prin modul în care diplomația economică a fost interpretată. Componentele diplomației economice și energetice sunt indispensabile specialiștilor din diplomație, comerț exterior, afaceri și negocieri europene.

Cursul ‘Politică Externă și Diplomație’ urmărește să îi familiarizeze pe cursanți cu conceptele, teoria și măsurile de implementare a politicii externe a unui stat, precum și rolul diplomației în cadrul acesteia. Cursul pune accent pe înțelegerea împletirii politicilor externe ale marilor puteri cu cele ale statelor medii și mai puțin dezvoltate, pe contextualizarea evoluțiilor diplomației contemporane. Oferă, în același timp, elemente introductive solide cu privire la instituții fundamentale ale Uniunii Europene, Consiliul Europei, NATO, ONU dar și cu privire la inițiative multilaterale în ascensiune precum G20 sau BRICS.

Detaliile complete ale cursurilor, condițiile și perioadele de înscriere la cursuri vor fi comunicate în timp util.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.