Conferința “Rolul diplomației în contextul geopolitic actual”

Într-o lume marcată de schimbări rapide și provocări geopolitice complexe, este esențial să explorăm rolul vital al diplomației. În data de 19 aprilie 2024, la Institutul Diplomatic Român (IDR), s-a desfășurat conferința “Rolul diplomației în contextul geopolitic actual”.

Evenimentul, organizat de USB-Act (Uniunea Studenților din București) în colaborare cu IDR, reprezintă o oportunitate deosebită de a aduce împreună studenți din diverse medii care împărtășesc angajamentul pentru pace și cooperare internațională. Această inițiativă susține dialogul constructiv și promovează schimbul de idei și perspective într-un context din ce în ce mai dinamic și interconectat.

Conferința a găzduit personalități remarcabile în domeniul diplomației și politicii externe, printre care se numără distinșii invitați speciali: E.S. Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România, E.S. Olivia Toderean, ambasadoarea României în Republica Arabă Egipt, E.S. Luca Niculescu, secretar de stat pentru aderarea României la OCDE, E.S. Sorin Ducaru, director al Centrului de Sateliți al UE și dr. Liliana Popescu-Bîrlan, directoarea generală a IDR.
Domniile lor au adus nu doar expertiza și experiența vastă, dar și o viziune proactivă asupra provocărilor actuale și a modului în care diplomația joacă un rol esențial în gestionarea acestora.

Participanții au avut ocazia să discute despre tendințele geopolitice majore, crizele internaționale, precum și despre rolul diplomației în promovarea păcii și securității globale.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.