Conducerea Institutului Diplomatic Român a fost onorată să le primească pe Excelențele Lor, ambasadorii Albaniei, Statului Kuweit și Tunisiei.

IDR a fost reprezentat de Liliana Popescu-Bîrlan, director general, Dragoș Mateescu, director al direcției furnizare de expertiză (DFE), precum și tineri consilieri din institut: Teodora Bălăceanu, Petru Munteanu și George Vișan.

Întâlnirea cu E.S. dna. Enkeleda Mërkuri, ambasadoarea Albaniei în România, a evidențiat importanța semnării unui memorandum de înțelegere între IDR și partea omoloagă albaneză. S-a subliniat rolul esențial al României în sprijinirea integrării europene a Albaniei. Anul acesta, celebrăm împlinirea a 30 de ani de la semnarea “Tratatului de bună vecinătate”dintre România și Albania, 70 de ani de la deschiderea ambasadelor celor două țări și 110 ani de relații bilaterale. Ne propunem organizarea unui eveniment special pentru a marca aceste borne remarcabile ale relației româno-albaneze.

La întâlnirea cu E.S. dl. Talal Mansour Aljeri, ambasadorul Statului Kuweit, au fost discutate oportunitățile de cooperare între institutele diplomatice ale celor două țări, invlusiv semnarea unui acord de cooperare între IDR și institutul omolog din Kuweit. Excelența Sa, ambasadorul kuweitian, a prezentat o evaluare a situației de securitate din Orientul Mijlociu, evidențiind importanța statului pe care îl reprezintă, ca mediator între părți.

Discuțiile cu E.S. dl. Sami Nagga, ambasadorul Republicii Tunisiene la București, au fost centrate pe explorarea oportunităților de cooperare între institutele diplomatice ale celor două state. S-a pus accent pe domeniul pregătirii diplomaților și pe cel al a schimburilor de experți. Tunisia este un stat important din Africa de Nord. Institutul Diplomatic Român a primit, în dar, un album cu mare semnificație în istoria tunisiana, pentru biblioteca noastră. IDR are în pregătire câteva zeci de cărți pentru a fi donate bibliotecii institutului omolog din Tunis, în semn de prețuire a relației bilaterale.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.