Al 49-lea Forum Internațional al Educației Diplomatice

În perioada 12-15 decembrie 2023, IDR a fost reprezentat de Dragoș C. Mateescu, director al Direcției pentru Furnizare de Expertiză, la cel de-al 49-lea Forum Internațional al Educației Diplomatice. Această ediție a Forumului a avut loc la Chatrium Grand Hotel din Bangkok, Thailanda, fiind organizat de către Institutul Afacerilor Externe Devawongse Varopakarn al MAE Thailanda, în cooperare cu Academia Diplomatică de la Viena și Institutul de Studii în Diplomație al Universității Georgetown (Washington DC).

Au participat directori și delegați ai institutelor și academiilor diplomatice din peste 40 de țări de pe toate continentele.
Forumul a oferit participanților oportunitatea de a-și prezenta programele de pregătire pentru diplomați, precum și perspectivele privind evoluții regionale și globale. A rezultat un fructuos schimb de experiențe și o bună oportunitate pentru stabilirea unor legături durabile la nivel global, toate acestea fiind benefice pentru IDR și pentru diplomația românească. Dragoș C. Mateescu a prezentat realizările din 2023 ale IDR privind pregătirea diplomaților, numeroasele contacte stabilite cu omologii și ambasadele de la București ale diferitelor țări cu care România are relații durabile, precum și o perspectivă analitică privind evoluțiile din regiunea noastră.

Sesiunea din acest an a Forumului s-a încheiat în data de 15 decembrie cu o vizită la Muzeul Național Chao Sam Phraya, la Templul Wat Phra Si Samphet din era Ayutthaya (secolele 14-18), precum și la Muzeul Artelor Regatului Thailandei, ctitorie a Majestății Sale, Regina Mamă Sirikit.
Următoarea, a 50-a ediție a Forumului Internațional al Educației Diplomatice, care promite să crească în importanță de la an la an, va avea loc în 2024 în Muntenegru.Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.