Prima zi de pregătire în cadrul programului „Leadership” în diplomație și guvernare.

La Sala „Take Ionescu” a Institutului Diplomatic Român (IDR), a avut loc prima zi de pregătire în cadrul programului „Leadership” în diplomație și guvernare. Organizat de IDR împreună cu Mindfulness Institute, cursul este destinat angajaților cu atribuții de conducere din instituțiile administrative din România.

În deschidere, directorul general al IDR, prof. univ. dr. Liliana Popescu-Bîrlan, a vorbit despre obiectivul creării acestui program de formare și perfecționare în leadership, anume acela de a genera o îmbunătățire a calității activităților de conducere și management în instituțiile publice. A menționat că acest curs, organizat în premieră la IDR, va aduce o infuzie de cunoștințe și experiențe dinspre sectorul privat către instituțiile administrației de stat.

A urmat o scurtă prezentare a structurii și agendei programului de „Leadership” în diplomație și guvernare, realizată de către lectorii și formatorii invitați: Camelia Crișan (lect. univ. dr., SNSPA), Adela Iepure (coach profesionist, acreditat ICF) și Mihai Popa Radu (coach profesionist, acreditat ICF).

În prima parte a zilei, cursanții au parcurs o Călătorie prin lumea „leadership”- ului personal, conduși de psihologul Adela Epure. În cea de-a doua parte, au urmărit, sub îndrumarea trainerului Mihai Popa Radu, Evoluția formelor de organizare socială și de „leadeship”. Programul, desfășurat la data de 26 aprilie 2023, între orele 9.00 și 17.00, a avut un puternic accent interactiv, astfel încât auditorii au fost implicați permanent – și au contribuit, efectiv – la realizarea acestuia.

Printre participanți, s-au numărat înalți funcționari din instituții importante ale României, între care: consilierii de stat Cătălina Galer și Cosmin-Gabriel Popp; secretarii de stat Traian Hristea, Andrei Novac (Ministerul Afacerilor Externe/ MAE) și Constantin Ștefan (Ministerul Energiei). Dintre diplomații cu funcții de conducere în MAE, au fost prezenți: Mădălina Morariu, Elisabeta David, Diana Tase, Eugen Dobreanu, Horia Petrescu, Florin Gherghina, Fabiola Stoi, Katalin Oanță și Alexandra Benea.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.