Echipa

Dan Petre – Directorul general al Institutului Diplomatic Român din ianuarie 2013. Înainte de a avea această funcție, a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (mai 2012- ianuarie 2013). Anterior, a fost consilier de stat și șeful cabinetului diplomatic al Președintelui României în timpul administrației lui Emil Constantinescu (1996-2000), lector universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, Director executiv, Centrul regional Project on Ethnic Relations pentru Europa Centrală, Estică și de Sud-Est și cercetător științific la Institutul Diplomatic Român. Specialist în afaceri internaționale și geopolitică, Dan Petre este autorul a multor articole academice și de presă, fiind de multe ori invitat al mai multor canale media ca expert. Pentru activitatea sa a fost decorat de Președintele României cu ordinul național “Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer și deține, deasemenea, mai multe decorații străine. 

 

Simona Spinaru a fost numită în funcția de director al Institutului Diplomatic Român în mai 2017. Este diplomat de carieră, lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din 2003, iar în prezent are gradul diplomatic de ministru plenipotențiar.

Pe parcursul carierei diplomatice, a activat în diverse structuri ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Guvernului României, în domenii precum drept european și internațional, afaceri europene, drepturile omului, organizații internaționale, securitate și conflicte internaționale. În serviciul exterior, a fost consilier diplomatic în cadrul Secției Politice a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

A absolvit Facultatea de Drept a Universității „Al. I. Cuza” din Iași și un program de masterat în „Relații Internaționale, Analiza și Soluționarea Conflictelor” la SNSPA București. Ulterior, a obținut un fellowship în domeniul diplomației și al dreptului internațional la Georgetown University, Washington D.C., iar în cadrul University College London a absolvit un program de masterat în drept internațional public.

Echipa