„Perioada de înscrieri pentru sesiunea actuală s-a încheiat. Urmează să revenim cu detalii privind următoarea ediție.”

„Tinerii prieteni ai Institutului Diplomatic Român (IDR)”

IDR, în scopul de a contribui la consolidarea culturii de relații internaționale la nivelul societății românești, inițiază programul „Tinerii prieteni ai Institutului Diplomatic Român (IDR)”.
Acest demers se adresează tinerilor din România, în special celor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, care sunt interesați de înțelegerea domeniului relațiilor internaționale, inclusiv politică externă și diplomație.
Tinerilor selectați li se va oferi, prin participarea la o parte din activitățile specifice organizate de IDR, posibilitatea de a se familiariza cu noțiunile elementare de teorie a relațiilor internaționale, geopolitică, strategie și securitate națională.
Astfel, programul presupune:
– sprijin pentru activitățile de documentare pe teme de interes, în vederea realizării lucrărilor de licență/disertație;
– acces la activitățile de diplomație publică organizate de IDR;
– participarea la școala de vară IDR;
– consiliere pentru dezvoltarea carierei.
De asemenea, în funcție de interesul participanților, putem organiza și alte activități. În contextul restricțiilor cauzate de pandemia COVID-19, pentru moment, participarea se va face în special prin video-conferință. Pentru accesul la acest program este nevoie de o bună cunoaștere a limbii engleze.
Cei interesați de acest program sunt rugați să trimită la adresa de e-mail sinziana.dumitrescu@idr.ro următoarele documente: cerere de înscriere, declarație participant, CV și o scrisoare de motivație care să argumenteze dorința candidatului de a participa.