Testimoniale – Internship-ul de Toamnă 2017@IDR

   „Internship-ul de toamnă@IDR a însemnat o nouă deschidere către sfera relațiilor internaționale. Datorită coordonării de care am beneficiat constant, am reușit să corelez actualitatea din America Latină cu valențele politice și economice identificate la nivelul principalilor actori internaționali. Pe parcursul derulării programului am lucrat alături de o echipă de interni devotată cercetării și documentării pe spațiile de referință alocate, iar acumularea de expertiză a fost garantată.
   Integrarea în activitățile institutului a fost un element cheie pentru cunoașterea mediului diplomatic și am avut ocazia de a fi implicați activ în organizarea evenimentului „Welcome to Romania – Induction Seminar for Foreign Diplomats”, o experiență unică caracterizată prin diversitate și dialog cultural.
    În cele două luni de internship am identificat valori precum respectul și devotamentul față de interesele instituției și am interacționat cu persoane de o calitate umană excepțională. Acest program fost o experiență de învățare și cunoaștere, de interacțiune cu mediul diplomatic, de valorificare a potențialului pentru asimilarea unor noi competențe, dar și de orientare profesională.”

   Irina Trucmel