ProDiplo002@IDR – față în față cu arta diplomației – comunicarea și protocol diplomatic

Programul „ProDiplo002” s-a desfășurat, timp de 5 săptămâni, la Institutul Diplomatic Român, unde participanții au învățat despre comunicarea și protocolul diplomatic de la practicienii domeniului. Cursurile au fost deschise, în data de 1 octombrie 2018, de ambasadorul Victor Micula, care a prezentat cele mai importante instrumente cu care operează diplomația, făcând totodată o radiografie a actualității internaționale, și de Daniel Boboc, istoric în cadrul Institutului Diplomatic Român, care a trecut în revistă momente importante din istoria diplomației române.

S-a încheiat modulul de protocol diplomatic din cadrul programului „ProDiplo002@IDR”. În cele două săptămâni, participanții și-au însușit normele de etichetă și cele de ceremonial în vederea organizării evenimentelor oficiale.

Incursiunea pe care participanții la „ProDiplo002” au făcut-o în arta diplomației s-a încheiat cu modulul de comunicare diplomatică. Activitatea de învățare pe care au desfășurat-o în cadrul programului a cuprins, de la noțiuni de corespondență și limbaj diplomatic la cele de psihologie, argumentare sau jurnalism, un amplu contact cu exigențele diplomației române.

La final, participanții la ProDiplo002 au aplicat ceea ce au învățat pe parcursul programului. Prin jocurile de rol, ei și-au testat propriile abilități, îmbinând armonios seriozitatea și umorul.

5 noiembrie 2018