EN

Mărțișor to a LADY

Institutul Diplomatic Român (IDR), împreună cu International Women’s Association of Bucharest (IWA), au organizat, în data de 4 martie 2019, „Mărțișor to a LADY”, un eveniment dedicat femeii diplomat contemporane și provocărilor acesteia, precum și tradiției mărțișorului.

Reuniunea, concepută sub deviza „Discovering Romania”, a urmărit, în esență, decriptarea rolului și importanței femeii în serviciul diplomatic. E.S. Søren Jensen, Ambasadorul Danemarcei în Romania, E.S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România, și E.S. Thanglura Darlong, Ambasadorul Indiei în România, au conturat portretul femeii diplomat, prin prisma experienței lor profesionale.

Ulterior, Nicoleta Turliuc, profesor al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, și Geanina Cucu-Ciuhan, profesor al Facultății de Educație, Științe Sociale și Psihologie din cadrul Universității din Pitești, au prezentat arhetipuri feminine și dificultățile cu care se confruntă femeia în prezent din perspectiva integrării în structurile societale.

Participanții la „Mărțișor to a LADY” au cunoscut tradiția mărțișorului, inclusă în patrimoniul UNESCO din anul 2017, cu ajutorul Anamariei Iuga, expert etnolog al Muzeului Național al Țăranului Român, și au experimentat confecționarea propriului mărțișor.

4 martie 2019