Lectori ai programelor de limbi străine

Cultura, civilizația și limba arabă

Lectori IDR

Andra Dodiţă– absolventă a Facultății de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti, specializarea arabă-engleză (2011), respectiv a programului de masterat „Spaţiul islamic: societăţi, culturi, mentalităţi” (2013). Este doctorandă a Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române în cadrul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”. Din 2013 lucrează ca referent relaţii II în cadrul IDR, aria de expertiză fiind spaţiul arabo-islamic.

Cultura, civilizația și limba chineză

Luminiţa Bălan– profesor de limba chineză la Departamentul de Limbi Orientale al Universităţii din Bucureşti. Susţine cursuri de limbă, civilizaţie şi cultură chineză din 1990. Este directorul Institutului Confucius din Bucureşti, dar și coordonatorul grupului de elaborare a programei şi a manualelor de limba chineză pentru învăţământul pre-universitar în cadrul Ministerului Educaţiei.

Lectori IDR

Florina Petrescu– absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, secţia chineză-franceză. În perioada septembrie 2015-iulie 2016 a efectuat un stagiul de perfecţionare la Foreign Studies University din Beijing, iar în prezent este assistant manager la Institutul Confucius din Bucureşti.

Lectori IDR

Cultura, civilizația și limba rusă

Lectori IDR

Camelia Dinu – lector universitar, doctor în filologie, cu o experienţă de 15 ani de predare a limbii ruse de la zero, în mediul academic şi de afaceri. Domenii de interes: cultura şi civilizaţia rusă, limba şi literatura rusă contemporană.

Lectori ProDiplo@IDR ”față în față cu arta diplomației”

Emanuel Beteringhe este președintele executiv al Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), care promovează dezbaterile ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public. Este pasionat de domeniul educației și cel al debate-ului de peste 15 ani. Știe că debate-ul este unul din cele mai benefice instrumente educaționale și își dorește să îl vadă în toate școlile din România.

Lectori IDR
Lectori IDR

Mihaela Chirac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, unde a urmat și programul de masterat Jurnalism Tematic. Are o experiență de peste cinci ani în presa radiofonică, iar în prezent este editor-prezentator de știri la ProFm România. În paralel, se ocupă de departamentul PR al Asko, principalul dealer Honda din România.

Răzvan Chiruță este redactorul șef al săptămânalului Newsweek România. Și-a început cariera în jurrnalism în 1998, la revista Opinia studențească din Iași. Ulterior, a devenit corespondent local pentru Evenimentul zilei. Din 2004, a lucrat ca editor în redacția centrală a acestui cotidian, iar din 2006 ca reporter la România liberă, unde a realizat investigații cu impact național. În decembrie 2015 a devenit redactor șef al ziarului România liberă, funcție în care a activat până în decembrie 2017.

Lectori IDR
Lectori IDR

Alexandru Ciucu este designer de costume masculine cu o experiență de peste 20 de ani. Continuând tradiția familiei în croitoria de costume, Alexandru Ciucu a deschis alături de tatăl său, în 1999, magazinul Tata&Fiul, primul concept de magazin dedicat în totalitate vestimentației pentru bărbați. După deschiderea Atelierului de Înaltă Croitorie din România, în 2006, a început să fie partener al Casei Regale, dobândind ulterior statutul de furnizor al Casei Regale.

Camelia Dinu este Lector la Departamentul de Filologie Rusă și Slavă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București, unde susține cursuri practice, prelegeri și seminarii de literatură și cultură rusă. Domeniile principale de interes științific se concentrează în jurul literaturii ruse: avangarda literară rusă, literatura rusă post- și modernistă, teoria literaturii și literatura comparată din spațiul slav.

Lectori IDR
Lectori IDR

Ioana Dumitrescu și-a început cariera jurnalistică la Radio France Internationale, la începutul anilor ’90. Începând cu 1994, lucrează în cadrul Departamentului Emisiuni Informative și Sport al TVR. În timpul războiului din Kosovo, a fost singurul jurnalist selectat de Departamentul de Stat al SUA pentru a-l însoți pe Ellie Wiesel în taberele de refugiați din Macedonia. În 1999, a devenit corespondent CNN și ulterior ofițer de presă al OSCE pentru misiunea din Sarajevo.

Călin Fabian este director al Departamentului de Protocol al Ministerului Afacerilor Externe. Este diplomat de carieră, a fost ambasadorul României în Ungaria, în Regatul Unit al Țărilor de Jos și în Republica Coreea. De asemenea, a fost reprezentantul României în cadrul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice și al Curții Internaționale de Justiție.

Lectori IDR
Lectori IDR

Sandra Gătejeanu-Gheorghe activează în cadrul M.A.E.. Este fost Director de Protocol al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei, doctor în drept internațional privat, dublu licențiată în științe politice și drept, asistent doctor universitar, avocat. A coordonat vizitele oficiale ale Familiei Regale a României în străinătate, dar și Călătoriile Regale în România ale membrilor Familiilor Regale străine, a păstrat legătura cu Casele Regale Europene și ale lumii, a gestionat legătura cu misiunile diplomatice acreditate la București, dar și cu misiunile României din străinătate, a organizat evenimentele Familiei Regale.

Dragoș Iliescu este profesor universitar doctor de psihologie al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității București. Specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, beneficiază de o largă recunoaștere în comunitatea internațională de specialitate. Este actualul președinte al APIO (Asociatia de Psihologie Industrială și Organizațională) și viitorul președinte (President-Elect) al ITC (International Test Commission). Este, de asemenea, membru al altor asociații profesionale internaționale: SIOP, EAWOP, IAAP și ISSS.

Lectori IDR
Lectori IDR

Theodor Paleologu este eseist, profesor, diplomat și om politic român. A studiat filosofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filosofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A predat la Boston College, la Deep Springs College, la European College of Liberal Arts de la Berlin şi la Universitatea din Copenhaga. A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent, este președintele Fundației Paleologu.

Dragoș Sasu Vulvară este un jurnalist cu peste 10 ani de experiență în televiziune. A lucrat la Realitatea TV, la Prima TV, la Digi 24 HD și în prezent face parte din trustul Ringier România, ca jurnalist pe probleme de apărare și securitate națională. În calitate de contributor la stiricurate.ro, în februarie 2018 a fost trimisul special în Afganistan pentru redactarea Jurnalului de front publicat în ziarul Libertatea. A fost corespondent în Siria, în timpul războiului civil, în Ucraina în timpul protestelor din Piața Independenței și a făcut reportaje despre criza refugiaților în Europa și în NATO.

Lectori IDR
Lectori IDR

Cristina Turnagiu Dragna a debutat ca jurnalist, a fost licențiată în Relații Publice și Comunicare și a devenit ulterior PR Manager și consultant în domeniul construcției și al managementului imaginii publice. De 15 ani, ca antreprenor și Communication Strategist, a construit și dezvoltat branduri, evenimente și campanii în domeniul industriilor de lux. În ultimii 8 ani s-a orientat către etichetă, protocol și ceremonial, fapt care i-a adus, în 2011, invitația de a deveni membră a Asociației Române de Protocol. În prezent este secretarul general al Asociației Române pentru protocol și Ceremonial, membră a Organizației Internaționale de Protocol și Ceremonial și moderator al emisiunii Etichetă și comunicare în afaceri la postul TV de business Canal 33 România.

Robert Uzună este Corporate Affairs Vice President al companiei Ursus Breweries, subsidiară Asahi Breweries Europe Group. Este doctor în economie, licențiat în relații economice internaționale. A absolvit studii post-universitare în comunicare și relații publice. De asemenea, a absolvit un masterat la Universitatea Cambridge din Marea Britanie și a urmat un program de specializare la Universitatea Georgetown din Washington DC, SUA. Înainte de a face parte din Ursus Breweries, a lucrat în diplomație.

Lectori IDR