”Internship-ul de toamnă 2017@IDR”

Institutul Diplomatic Român a organizat în perioada 18 octombrie – 15 decembrie 2017, ”Internship-ul de toamnă @IDR”, prima sesiune de pregătire a tinerilor absolvenți de studii superioare dornici să se specializeze în domeniul relațiilor internaționale. În urma interviurilor susținute pe parcursul a două zile, au fost selectați 12 tineri care au completat echipa de analiză și documentare a IDR pe spații, precum cel asiatic, arabo-islamic, african, rus, americo-latin, euro-atlantic, dar și o nouă specializare: diplomația digitală. 

Domnul Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe și președintele Institutului Diplomatic Român, a înmânat în data de 18 decembrie 2017, certificatele de absolvire a programului de stagiu, felicitându-i pe tinerii absolvenți și încurajându-i să urmeze o carieră în diplomație.

 
”Internship-ul de toamnă 2017@IDR”
 

Sub motto-ul Astăzi începător, mâine expert, cei 12 interni și-au început activitatea în cadrul IDR cu un program zilnic de 8 ore și au realizat, fiecare pe spațiul de referință care i-a fost atribuit, o listă detaliată a potențialelor surse de documentare. Au început, ulterior, analiza evenimentelor, după modelul folosit în alertele IDR transmise în fiecare săptămână centralei MAE. De asemenea, au participat la evenimentele organizate de IDR.

Cei mai mulți au sprijinit activ organizarea evenimentului ”Welcome to Romania!  Induction Seminar for Foreign Diplomats”, seminar la care au participat diplomații străini acreditați la București, în vederea cunoașterii României, țara lor de reședință pentru câțiva ani.

Photo credit: Auraș Mihaiu