RO   EN  

facebook

       Contact    Site map

 
 
 
 

Revista Institutului Diplomatic Român

 

 

       Revista IDR apare de două ori pe an şi cuprinde următoarele tipuri de materiale:

1. Articole şi studii, adesea organizate în grupaje tematice de diverse tipuri;
2. Textele integrale ale unor conferinţe susţinute în cadrul IDR de către personalităţi importante ale vieţii internaţionale, ca şi de către cercetători de prestigiu din ţară şi din străinătate;
3. Recenzii, comentarii şi note de lectură, cu precizarea că acest segment al Revistei IDR preferă în chip constant texte mai ample (de până la 15-20.000 de semne, volum de text care permite o analiză extrem de detaliată a textelor comentate).

 

       În forma actuală, Revista IDR se compune din două secţiuni mari: una de teorie a relaţiilor internaţionale şi de analiză a evoluţiilor curente pe arena internaţională şi o a doua de istorie diplomatică. Fiecare din cele două secţiuni are un editor-şef (prof. univ. dr. Ovidiu Bozgan pentru secţiunea de istorie diplomatică şi respectiv conf. univ. dr. Florin Diaconu pentru secţiunea de teorie şi analiză a relaţiilor internaţionale). Ambele secţiuni cooperează pentru alimentarea cu texte a părţii din Revista IDR în care apar recenzii, comentarii şi note de lectură.

      

       Revista IDR este deschisă în egală măsură specialiştilor din cadrul IDR, cursanţilor IDR, studenţilor cuprinşi în Programul de Internship al IDR, ca şi specialiştilor din alte instituţii de învăţământ şi cercetare, precum şi din cadrul unor instituţii cu responsabilităţi în domeniul relaţiilor internaţionale, studiilor strategice şi studiilor de securitate.

 

       La momentul actual, Revista IDR apare doar în format electronic. Adresa de contact pentru trimiterea unor texte propuse spre publicare este idr@idr.ro.

MAE

 Repere culturale

 


 Abonare Dezabonare