RO   EN  

facebook

       Contact    Site map

 
 
 
 

Programulde formare profesională pentru diplomaţi din Egipt, Iordania, Irak şi Tunisia

 

 

Institutul Diplomatic Român, în colaboare cu Ministerul Afacerilor Externe şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, a desfăşurat în perioada 10-16 octombrie Programul de formare profesională pentru diplomaţii din ţările Orientului Mijlociu şi Africii de Nord, ajuns la cea de-a IV-a ediţie.

În calitatea de membră a UE, România are deja o tradiţie de organizare a programelor de formare destinate tinerilor diplomaţi din ţările Orientului Mijlociu şi Africii de Nord care au intrat în ultimul deceniu într-un proces de democratizare şi de reformă instituţională (http://www.idr.ro/Cursuri.html). Programul de pregătire a fost conceput ca o oportunitate de transfer al experienţei acumulate de România în timpul tranziţiei spre democraţie, contribuind la realizarea unei comunităţi diplomatice întemeiată pe dialog şi pe schimbul de bune practici.   

Ediţia din acest an a Programului de formare profesională din Egipt, Iordania, Irak şi Tunisia a vizat pregătirea în domenii precum istorie şi cultură românească, politică şi diplomaţie românească, relaţii internaţionale, securitate, afaceri europene, afaceri consulare, managementul crizelor. Informaţiile teoretice şi practice dobândite în cadrul cursurilor de formare şi perfecţionare profesională au fost consolidate prin organizarea de vizite de lucru şi documentare, printre care la: Parlamentul României, Ministerul Afacerilor Externe şi Centrul de Instruire a Personalului Consular.

 

Choose an image to begin

MAE

 Repere culturale

 


 Abonare Dezabonare